
Blåbærmuffins med chokoladestykker.
(15-20 stk)
300 g mel
1,5 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
125 g smeltet smør
225 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1,25 dl. mælk
100 g blåbær
100 g mørk chokolade
Mel, bagepulver og salt røres sammen.
Ny skål: sukker og smør piskes sammen. Æggene tilsættes. Vaniljesukker og mælk piskes med og tilsidst tilsættes melblanding lidt efter lidt. Tilsidst vendes med en ske blåbær og chokoladen (som er skrået grove stykker) i dejen og dejen fordeles i muffinformene - kun halvt fyldt, på den måde opnåes der flotte muffins som ikke flyder ud.
Bages ved 200 grader i 15-20 min
Græskarkerneboller
(20-25 stk)
5 dl kogende vand
100 g knækkede rugkerner
50 g gær
2 dl kærnemælk
100 g havregryn
65 g græskarkerner
2 tsk salt
1 spsk honning
150 g revet gulerødder
700 g hvedemel
Pensling:
1 æg
pyntes evt med græskarkerner eller havregryn
Vand og rugkerner blandes og trækker en time. De øvrige ingredienser blandes i og æltes godt. Dejen sættes til hævning i 1 1/2 time. Herefter slås ned og formes til boller hvor de hæver indtil ovnen er varm. Pensles med sammenpisket og det ønskede drys kommes på.
Bages ved 200 grader i 20-25 min på nederste rille i ovnen.
Græskarkerneboller
(20-25 stk)
5 dl kogende vand
100 g knækkede rugkerner
50 g gær
2 dl kærnemælk
100 g havregryn
65 g græskarkerner
2 tsk salt
1 spsk honning
150 g revet gulerødder
700 g hvedemel
Pensling:
1 æg
pyntes evt med græskarkerner eller havregryn
Vand og rugkerner blandes og trækker en time. De øvrige ingredienser blandes i og æltes godt. Dejen sættes til hævning i 1 1/2 time. Herefter slås ned og formes til boller hvor de hæver indtil ovnen er varm. Pensles med sammenpisket og det ønskede drys kommes på.
Bages ved 200 grader i 20-25 min på nederste rille i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar