Vi lavede efter denne opskrift og den hittede hos den lille knægt på 3 år😋😋😋
•1 løg
•1 revet gulerod
•2 spsk. Olivenolie
•2 fed hvidløg
•fuldkornspasta
•1 knorr grøntsags bouillonterning (til pastavandet)
•500 g hakket oksekød
•pk bacon
•2 dl rødvin
•1 spsk. Tomatpure koncentreret
•2 knorr okse bouillonterninger
•1 ds flåede tomater
•1 spsk. Tørret basilikum
•frisk basilikum og parmasan til pynt
Først hakkes løg og hvidløg og gulerod rives. Løg og hvidløg svitses i olien i gryden til de er klare og herefter tilsættes kødet til det tager farve med lidt peber. Baconen svitses på stegepanden til det bliver sprødt og kommes i gryden med kødet. Rødvin tilføjes til kødet og lad det næsten koge væk.
Tilsæt tomatpuré, bouillionterninger (husk at den skal opløses i vand først) og de flåede tomater. Lad det simre i ca. 30 min.
Serveres med friskkogt pasta som er kogt i bouillonterning og ovenpå retten drysses rigeligt med friske kryddeurter og friskrevet parmesanost..
Mums si'r jeg bare😋
Om vi kunne smage forskel fra vi lavet kød og pasta uden bouillon:
Jeg synes bestemt det smagte fantastisk med pastaen, men jeg må sige i kødet kunne jeg ikke smage den store forskel fra jeg ikke plejer at bruge bouillon. Men jeg anvender oksekød bouillon i wokretter evt. Eller når jeg laver suppe for bunden. Da jeg synes det er med til at give det en mere fyldig smag. Tilsætningen af grøntsagbouillon i pastavandet, er absolut ikke sidste gang jeg gør det! Mums hvor det smagte! 😄😋
Det smagte ved bouillonterninger, er også at det ersatter salten og så sørger det så også lige for pastan ikke klistre sammen.
Udover det er bouillon terninger nemt af få fat på og kan købes i dagligforretningerne for kun 20 kr. Det er jo ikke galt for at for at gå god velsmagende mad😄 der findes 7 smagsvarianter 😋😋
Ingen kommentarer:
Send en kommentar